MMWZ de Tippe – Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle

demotafels MMWZ de Tippe

Belangstelling voorlichting De Tippe overweldigend

Infoavond in en over de Tippe

Dinsdagavond 12 oktober hebben we met een kleine gecombineerde delegatie van MMWZ-De Tippe en MMWZ-KleinWonen De Tippe deelgenomen aan de info-avond die de gemeente organiseerde in basisschool Het Saffier in De Tippe. Een gloednieuwe school en momenteel het enige bouwwerk in De Tippe met vanaf de bovenverdieping een prachtig uitzicht over het hele gebied. 

Lydia is een van de mensen die namens MMWZ De Tippe aanwezig was en naast de Groeneburenhof de voorlichting vorm en inhoud gaf. Dit is haar verslag

Saffier info voorlichting duurzaam groen samen
Belangstelling overtreft alle verwachtingen

Vanwege een overweldigend aantal aanmeldingen van 800 deelnemers waren er 2 sessies gepland van max 300 mensen. Wij zouden aansluiten bij de stands van Van Wonen en DuraVermeer, ze hadden grote banners gemaakt voor MMWZ-de Tippe. Aanvankelijk was door hen daarvoor de naam “Buurzaam Wonen” bedacht, opgefleurd met een foto van een man (!) die aardappelschillen weggooide op een composthoop (!). Zowel bij de naam als de foto hadden wij in de aanloop wat bedenkingen over het wervende karakter daarvan, zodat de naam alsnog is gesneuveld en op 1 van de banners de schillenman is vervangen door een gezellige foto van onszelf in een groene omgeving ;-). 

CPO-project uitgelegd

Onze presentatie op tafel (mooie flyers en grote posters) hebben we opgefleurd met takken en groen en bessen en een fruitmand voor de groene look and feel. De projectontwikkelaars stonden er met grote foto’s en plattegronden van hun te bouwen huizen. De verhoudingen waren dus niet geheel gelijk qua publiekstrekkers, toch hebben we met het aanwezige publiek wel een aantal leuke gesprekken gevoerd. Wat je merkt is dat een CPO-project als het onze een ver-weg-wereld is voor mensen. Het is leuk om te zien hoe ze langzaam warm worden als je erover vertelt. Onze aanwezigheid heeft een aantal geïnteresseerden opgeleverd én de realisatie (bij mij) dat we wellicht meer de algemene publiciteit op moeten zoeken. Die 600 genodigden kwamen overigens lang niet allemaal opdagen.

Warmtepompen mogelijk in De Tippe

In de pauze aan wethouder Monique Schuttenbeld gevraagd of er al duidelijkheid was over wat er mogelijk is in De Tippe qua energievoorziening v.w.b. warmtepompen e.d.. Ze vertelde – vers van de pers- dat daar kort geleden een beslissing over genomen is na grondonderzoek, die 14-10-21 naar buiten gebracht zou worden. Er mag worden geboord in de grond tot 90 meter diep (niet dieper ivm verstoring grondwater en aanboren zoutwaterlagen). Dat is goed nieuws want geeft ons de ruimte om een gunstige installatie uit te zoeken (geen gedwongen winkelnering bij een wijkwarmtenet). 

Wordt digitaal vervolgd

Op 17 november is er een digitale info-bijeenkomst (want inmiddels 900 aanmeldingen) van 19:00 tot 20:30. Maar eens kijken of en hoe wij ons daar kunnen presenteren.

Groet,
Lydia

Overige links