MMWZ de Tippe – Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle

Goed nieuws!

De afgelopen tijd is het erg stil geweest op de website van MMWZ De Tippe. Maar nu is er nieuws! Afgelopen zomer zijn we namelijk gestart met een nieuwe preverkenning. In dit bericht vertellen we wat meer over wat er allemaal gebeurd is het afgelopen halve jaar en hoe we doorgaan richting het realiseren van een prachtige, gezamenlijke woondroom.

Tot begin dit jaar was het doel om een project te realiseren op Y1 en Y2 van de Tippe in Stadshagen in co-creatie met een projectontwikkelaar. Concreet betekent dit dat de projectontwikkelaar woonwensen inventariseerde en probeerde te vertalen naar een goede invulling van de plots Y1 en Y2. Gedurende dit proces verliep de co-creatie echter moeizaam, waardoor de gemeente heeft besloten om het project te veranderen van co-creatie naar een CPO. MMWZ heeft samen met GroenBurenHof de mogelijkheid gekregen om Y1 te bouwen als CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). Dit betekent meer vrijheid voor eigen invulling, maar ook dat er meer input nodig is om het project van de grond te krijgen. Voor ons was dit prachtig nieuws. Er lagen weer mogelijkheden die eerder van tafel geveegd waren en met hernieuwde energie zijn we verdergegaan. 

Gedurende de zomer zijn we samen met de GroeneBurenHof bezig geweest met de preverkenning voor de invulling van plot Y1. Buro Maan heeft dit voor ons gevisualiseerd (zie een van de plaatjes onder dit bericht). Dit alles hebben we in week 34 besproken met de gemeente en van hen kwamen zeer positieve geluiden. Ook onder onze leden heerstte er tevredenheid over de nieuwe kavelindeling, maar waren er ook vele ideeën om de komende tijd de plannen nog beter te maken. Eind september hopen we de preverkenning af te ronden en te starten met het kavelpaspoort en het schetsontwerp.