MMWZ de Tippe – Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle

MMWZ de Tippe actuele situatie

15 mei 2024 – Onze groep bestaat op uit ruim 25 mensen. Vanuit de waarden van Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle (MMWZ) willen wij graag duurzaam wonen in De Tippe en vinden we ‘noaberschap’ belangrijk. Lees meer over ons.

We delen ons erf met het GroeneBurenHof, gericht op actieve senioren en ook aangesloten bij Mens- en milieuvriendelijk wonen. Samen zijn we het GroeneBurenErf.

Wij hebben nog twee koopwoningen beschikbaar.

Ontwerp van woningen (buitenkant)

De geletterde woningen horen bij MMWZ De Tippe. De appartementen aan de noordzijde zijn van het GroeneBurenHof.

Koopwoningen

We bouwen 10 koopwoningen, waarvan er op dit moment nog 2 beschikbaar zijn:

  • De woning van type G, dit is een rolstoelvriendelijke, grondgebonden woning met twee woonlagen. Ook interessant voor meergeneratiewonen. De woning is ca 154 m2 gebruiksoppervlak en ligt aan de westkant. Prijsindicatie € 575.000.
  • Eén woning van type D, dit gelijkvloerse appartement is gelegen boven de gemeenschappelijke ruimte en bestaat uit 50 m2. Prijsindicatie € 246.500.

Onze ontwerpen zijn goedgekeurd door de gemeente, maar er is nog wel zeggenschap mogelijk (tot bepaalde hoogte). De genoemde prijzen zijn op basis van de gemeentelijke prijssegmenten waar de woningen zijn ingedeeld. Wij verwachten op korte termijn met realistische bouwkostenramingen en meer concrete Vrij-Op-Naam-prijzen te komen.

Let op: voor enkele woningen is al interesse, maar nog geen koopovereenkomst. Informeer via welkom@mmwzdetippe.nl voor de huidige stand van zaken.

Huurwoningen

Onze huurwoningen worden gefaciliteerd door Openbaar Belang. We hebben in totaal 8 huurwoningen: twee A-woningen (voor gezinnen) aan de westzijde, twee B-woningen aan de zuidzijde, twee E-woningen gelijkvloers en twee F-woningen daarboven.

Momenteel zijn er 9 huishoudens betrokken bij ons project, dus we werken met een wachtlijst. Kom kennismaken om onze groep en onze werkwijze te leren kennen. Lees ook meer over huren op onze info-pagina.

Contact

Heb je interesse of vragen? Stuur een mailtje naar welkom@mmwzdetippe.nl. Binnenkort organiseren we ook weer informatie bijeenkomsten, zie daarvoor onze agenda.

We maken graag kennis me je!