MMWZ de Tippe – Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle

Wij, als Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle (MMWZ), willen graag duurzaam wonen, maar vinden ook ‘noaberschap’ belangrijk. In de nieuw te bouwen wijk De Tippe in Zwolle willen we een aantal huizen en appartementen bouwen volgens de nieuwste duurzame technieken. Daarbij bouwen we zo dat ontmoetingen makkelijk ontstaan en zich een kleine gemeenschap vormt, zodat je al je buren kent. Iedereen heeft een eigen woning of appartement, daarnaast willen we gemeenschappelijke voorzieningen. Denk hierbij aan een (moes)tuin, een gezamenlijke berging en een ontmoetingsplek.

Het eerste MMWZ project is in de jaren ‘90 in Zwolle Zuid gerealiseerd (de Bongerd), daarna volgden De Meanderhof in Stadshagen en De Nooten in Holtenbroek. Bewoners uit deze projecten roemen het contact met de buren, de gezelligheid, het milieuvriendelijke karakter van hun huizen en het mooie groen in hun project.

“MMWZ de Tippe” is een CPO project. Dat betekent dat we met alle leden van onze vereniging een plan maken voor onze ideale buurt. Na overleg met de gemeente en ontwikkelaars is een ontwikkelveld in De Tippe aangewezen waar wij, samen met de GroeneBurenHof een plan voor ontwikkelen. Voor de sociale huurwoningen in onze buurt is de woningcorporatie Openbaar Belang daarbij onze partner. CPO betekent voor ons dat we opdrachtgever zijn, mee verantwoordelijkheid dragen, ook financieel.”

Huurders – Op onze plot komt ook sociale huur, 8 woningen. Woningbouwvereniging Openbaar Belang gaat deze samen met ons ontwikkelen/bouwen naar onze wensen. Een paar daarvan geschikt voor mindervaliden. Het worden vnl rijwoningen en mogelijk enkele beneden/bovenwoningen. De vierkante meters voor de woningen variëren van 70 tot 80 vierkante meter.

Goed om te weten: we maken afspraken met Openbaar Belang over wie kan gaan huren, één voorwaarde is dat je ingeschreven bent bij de Woningzoeker. Wie een actieve en langdurige rol in het ontwikkelproces speelt heeft een grotere kans op een woning – zolang er nog niet voor alle huurwoningen een serieuze kandidaat is. Zie de Actuele Situatie voor de huidige stand van zaken.

Waarom huren in de Tippe? Een unieke kans om inspraak te hebben op je huis zonder te hoeven kopen. Wil jij wat meer naar de toekomst kijken en heb jij nog niet het vermogen om een huis te kopen, dan is dit project wat voor jou. We zoeken mensen die van aanpakken houden en leergierig zijn. We zien je graag op één van onze informatieavonden.

Tien woningen zijn bestemd voor koop. Er komen verschillende koopwoningen, appartementen en rijwoningen. Op dit moment variëren de vierkante meters van 50 tot 100 vierkante meter voor de woningen.

Omdat we de woningen bouwen zonder projectontwikkelaar betekent dit dat kopers rekening moeten houden met het voorfinancieren van een deel van de ontwikkelkosten. We vragen kopers om vroegtijdig een kredietcheck te doen bij een geldverstrekker voor een hypotheek en die over te leggen.

Deel uitmaken van een unieke, sociaal-inclusieve omgeving van alle leeftijden. Vanaf begin tot eind inbreng over zowel je eigen huis als over de gehele buurt/omgeving. Betaalbaar wonen in een milieuvriendelijke, groene omgeving. Een unieke kans die je niet wil missen. We vertellen je graag meer in een kennismakingsbijeenkomst.

Lees meer over de prijs en beschikbaarheid bij onze Actuele Situatie